Gauseth senket Brann

Mjøndalen gjorde som i 2014 og vant mot Brann. Nå venter hjemmekamp mot Sarpsborg i kvartfinalen.

Ingen av lagene var noe særlig angrepsvillige i starten av kampen. Brann fikk første mulighet like etter ti spilte minutter men det var aldri noe fare for nylig returnerte Sosha Makani i MIF-buret.

Mjøndalen fikk opp dampen utover i kampen, presset bergenserne voldsomt etter halvspilt første omgang. Bortelaget prøvde seg men det ville seg ikke.

Corner er mål

Mjøndalen får corner etter 34 minutter. Ballen havner ute i returrommet der Ulrik Arneberg står, han fyrer av retning mål, rett på Horwath som gir retur der står Gauseth med Wormgoor i ryggen, vender likeså godt av Brann-forsvareren og banker ballen i krysset. En perle av Gauseth og ledelse til Mjøndalen.

Fem minutter før pause går Makani i duell med Lie Skålevik og førstnevnte ble liggende og fikk behandling.

På overtid av førsteomgang sendes Boye alene med keeper etter en flott stikker, linjedommer er feilaktig oppe med flagget og det burde stått 2-0 til pause.

Mjøndalen gikk til pause på stillingen 1-0 etter mål fra Christian Gauseth.

Nære på etter pause

Begge lag er ivrig etter mål og Brann er like nære som de brune og få uttelling tidlig i andre omgang.

Ti minutter ut i andre omgang er Bojang på vei fremover, drar av en mann i forsvaret, er 1-mot 1 med keeper men skyter utenfor. Meget nære igjen.

Bergenserne forsøkte

Brann lemper ball mye inn i felt men Mjøndalens sisteskanse plukker enkelt hver gang. Bortelaget fikk i gang angrepsmaskineriet og Mjøndalen ligger lavt og går på hyppige kontringer

I det 76.min gjør Brann et taktisk bytte, inn kommer luftskytset Azar Karadas.

Fem minutter før fulltid klemmer Fredrik Haugen til fra 5 meter mutters alene, skyter rett på Makani! Nærmere kommer man ikke scoring!

Mjøndalen vinner fullt fortjent på Isachsen stadion. Brann tok med seg spøkelset fra forrige oppgjør og gikk slukøret hjem.

Mjøndalen IF - SK Brann 1-0 (1-0)

• Mål: Christian Gauseth (35) (indirekte assist Ulrik Arneberg)

• Mjøndalens lag: 4-3-3

• Forsvar: Mads Hansen - Ulrik Arneberg - Sondre Solholm J - Vetle Dragsnes

• Midtbane: Jonathan Lindseth - Christian Gauseth - Mads Gundersen

• Angrep: Amahl Pellegrino - Osseynou Boye - Jibril Bojang.