Der kom borteseieren

De brune styrte showet før pause og holdt endelig helt inn borte mot Ull/Kisa.

Mjøndalen startet med samme ellever som de to foregående kampene og var svært lystne på å både revansjere fjorårets sure tap på Jessheim samt sette en stopper for rekken bortekamper uten seier.

Hjemmelaget var skumlest helt i starten. Et stolpeskudd fra innenfor 16-meteren satte en støkk i de tilreisende fra Mjøndalen. Men derfra og ut var første omgang solid fra bortelaget.

Lekkert av Mathias

Det første store muligheten fikk Boye etter en glimrende kontring signert Pelle. Dessverre fikk ikke spissen stokket beina alene med Kisa-keeperen.

Men vi skulle ikke vente lenge. Gauseth snudde på den berømte femøringen og skøyt godt nede mot venstre hjørne. Kisa-keeperen var med på notene og fikk en hand på ballen. Returen ble svingt inn i feltet og Mathias Fredriksen curlet kula elegant i lengste hjørne. 0-1 og slett ikke ufortjent.

Brente sjanser

Ti minutter senere brant Mads Gundersen "alle sjansers mor" fra fem meter. Ballen ble stusset videre til Mads som stod mutters alene på bakre stolpe. Der burde det stått 0-2.

Resten av omgangen hadde de brune god kontroll og stod for det som var av trøkk og spill.

Andre omgang ble en langt jevnere affære. En overgang ga hjemmelagets Sandberg en skuddmulighet fra rett utenfor boksen. Ballen flakket og Makani hadde nok med å stoppe kula fra å gå rett inn. Returen spratt rett ned på Nesset som på uforklarlig vis avsluttet utenfor fra kloss hold.

Første borteseier

Utover i omgangen ble det sjeldnere mellom hver gang lagene truet hverandres mål. Men så tok det seg noe opp rett før kampslutt. Ull/Kisa med en gigantmulighet rett før slutt og på overtid var det Boye som brant en ny én.

Men sjansesløseriet stoppet der og de brune tok med seg tre fortreffelige poeng hjem. Årets første borteseier på det 11. forsøket. Og dermed er Mjøndalen også oppe på 6. plass.

Ull/Kisa - MIF 0-1 (0-1)