Mjøndalens Vegard Fossum Hvål er klar for landslaget

Først MIF-kontrakt, så landslagskontrakt

Annonse:

Mai er bare to uker gammel, men Vegard Fossum Hvål har allerede hatt en drømmemåned. Først ble han en del av Mjøndalen, så ringte landslaget. Nå skal han representere Norge på Xbox.

– Det har gått sinnssykt fort de siste ukene. Jeg er veldig glad og stolt og ser frem til å representere Mjøndalen i eSerien neste sesong og vise meg frem på landslaget nå, sier 20-åringen fra Hvittingsfoss.

20-åringen har lenge vært en aktiv streamer på Twitch. Resultatene hans i Weekend Leauge har også kommet på radaren til landslaget. I over fem måneder har de fulgt progresjonen hans. Nå blir han belønnet med å bli en av de første som skal spille for landslaget på Xbox.

– Jeg ble veldig overrasket og ekstremt glad. Nå gleder jeg meg til å få sjansen og vise meg frem, sier han om uttaket.

Han spiller Weekend League på både Xbox og PS4. Denne helgen, i uke 19, fikk han henholdsvis 28-2 på Xbox og 29-1 på Playstation 4. Tallene på sistnevnte blir enda mer imponerende når man ser laget han bruker. Der bruker han et lag til en verdi av i underkant av én millioner FIFA-coins. Likevel hamler han opp med lag til over 20 ganger verdien. Det blir som om Mjøndalen skal slå Barcelona. Da er det kanskje ikke så rart at landslaget har hatt et øye til han over lengre tid.  Allerede kommende mandag og tirsdag vil han være i aksjon for det norske landslaget.

– Vi har fulgt med på Vegard i en god stund nå, og det er fullt fortjent at Vegard får denne muligheten. Vi ønsker å bruke samlingen til å bli bedre kjent med han. Både som person og som FIFA-spiller, sier Mats Theie, landslagssjef for Norge og ansvarlig for eFotball i Norges Fotballforbund.

Fossum Hvål blir med det også Mjøndalens første spiller på landslaget. Men som helt fersk MIF-representant er det spilleren selv som skal ha æren for uttaket, understreker eSport-ansvarlig i Mjøndalen.

– Utrolig stolt over Vegard, det er all ære til han selv. Han kom hit for en uke siden så vi skal ikke ta på oss mye av æren. Dette er alt Vegard. Vi er kjempestolte og glade for at vi kan være med å hjelpe han. Samtidig gleder vi oss stort til å se han i eSerien neste sesong, sier Daniel Sivertsen.

Annonse fra Eliteserien: