B-laget

Det er fortsatt noen skruer til overs på andrelaget

Annonse:

Ingen vokser opp med en drøm om å en dag skal du spille på et andrelag. Bare vent til jeg blir større, da skal jeg vise dem alle og gå rett inn på B-laget. Herje hos reservene. Knuse alle på lavt nivå.

Jeg tror faktisk det er større sjanse for å treffe en dinosaur med solbriller på butikken enn å finne noen som har vært inne på den tankerekken der. Men det er altså den innstillingen jeg nå må prøve å finne frem. Jeg skal skrive litt om livet på andrelaget. Da er det vanskelig å begynne uten å avlive noen myter. Både for eget selvbilde og for din del som leser.

Først og fremst, hvorfor skal du gidde å lese om et andrelag? Andrelag er jo synonymt med reserve. I hvert fall for folk flest. Ingen ønsker å være reservene. Selv reservehjulet ditt har sikkert komplekser knyttet til sin egen tittel som reserve. Tredjekeepere ser ut til å være den eneste rollen som aksepterer den tittelen.

Men det er ikke reserverer på andrelaget i Mjøndalen. Det er faktisk en ganske brukbar gjeng med ambisjoner om å vinne. I mitt hode så betyr andrelag en gruppe på 15-20 mann som alle må google hva kondisjon er for noe. Slik er det ikke hos oss, tror jeg. For å være ærlig så kan det faktisk være at det er akkurat sånn. Jeg kjenner ikke til alle sine ferdigheter utenfor skjermen, men i FIFA-sammenheng så er ikke kondis så viktig. Unngår du å komme andpusten tilbake fra en dopause så ligger du godt an.

Nå har vi offisielt spilt sammen i en uke. Det er ikke lange tiden verken i fotball eller i FIFA. Det er mange nye stemmer og spillemåter som skal komme sammen. Det tar tid å trene opp kjemi på den måten, men vi nærmer oss noe. I ligaen har vi spesielt sett at vi kan bite fra oss. Vi har vunnet både 9-0 og 7-0 og leder den ligaen klart. Litt tråere har det gått i den skandinaviske ligaen, men det snakker vi ikke om.

Roma ble i bygget på en dag sies det. Som for øvrig er et merkelig utsagn. Er det noen som faktisk har trodd det? Selv IKEA-møbler tar jo lengre tid å sette sammen. Spesielt når du har 359 skruer til overs. Vi har noen skruer på MIF 3050 også, men det kommer nok til å ta litt tid å sette alt sammen. Så skal vi alle sammen vise at vi er mer enn bare et andrelag. 

Annonse fra Eliteserien: