Allerede nå tenker man på neste FIFA

FIFA på sommeren er litt som fotball uten publikum. Det er noe som mangler. Så da begynner man å drømme om neste FIFA.

Annonse:

Det er vanskelig å sette seg ned å skrive noe gøy og underholdende om FIFA i juli. Det er da ting begynner å dabbe litt av. Spillet i seg selv føles like meningsløst som siste episode av Lost. Men vi er godt i gang med en ny sesong og jeg har børstet støv av tastaturet igjen.

FIFA på sommeren kan noen ganger føles som leverpostei på grillpølse. Hver for seg så er det godt likt, men kombinasjonen føles litt feil. Faktisk smaker det helt feil også, ifølge ganske troverdige kilder innad i denne teksten.

Men nok om dårlige matvaner. Nå skal vi snakke om løver. Vi har fått vår egen Simba. I tillegg til Pro Clubs-laget fra sist sesong har vi etablert enda et i MIF Lions. Tanken er at det skal være en Simba: Et lovende lite prosjekt som skal utvikle seg over tid til noe skikkelig bra. Og det skal vi klare uten å invitere inn syngende villsvin og røyskatter.  Som dere kanskje skjønner så har jeg aldri sett Løvenes Konge, så jeg aner ikke om den referansen er riktig eller ei.

Sommer er sol, øl og smiler til kamera. Ja, jeg er faktisk så tom for kreative løsninger at jeg stjeler litt inspirasjon fra gamle Mjøndalen-spillere. FIFA er ikke nevnt i den sangen. For som regel er ikke FIFA en viktig del av sommeren. Nå som alle blir i Norge i sommer så blir det litt andre boller. Plutselig kan FIFA faktisk få en viktig plass i mange sine hjem. Det er nå vi ser hvem som har utholdenheten til å spille videre. For de fleste begynner allerede i mai å tenke på at nå nærmer det seg et nytt FIFA-spill. I realiteten er det jo omtrent fem måneder igjen fortsatt. Det er ingen andre ting i livet ditt du tenker nærmer seg når det er fem måneder igjen. Når Eliteserie-sesongen er ferdig i november (i et kalenderår uten pandemi og slikt tull) så tenker man aldri at det endelig er det snart seriestart igjen. Kun fem måneder å vente. Nei, det er en evighet. På den tiden kan man lære seg både italiensk og kinesisk.

I månedene frem mot neste FIFA begynner man også fantasere om hvilke forbedringer som kommer. Som regel blir vi som spiller Pro Clubs skuffet. Selv The Sims får bedre oppgraderinger enn den modusen. I årevis har man snakket om hvor kult det for eksempel hadde vært om man kunne bruke innbyttere. Men hvert år får vi samme skuffelsen. Årets versjon av FIFA lar oss ikke engang få velge riktig posisjoner. Å bruke CDM og CAM i Pro Clubs er omtrent like nyttig som å vanne en stein. Slike småfeil er ekstremt irriterende. Spesielt når man ser hvordan andre spillutvikler, som 2K sitt NBA 2K, løser moduser med lagspill.

Jeg aner ikke hvordan jeg klarte å starte denne teksten med å snakke om leverpostei og FIFA på sommeren til å ende opp med å snakke om neste FIFA. Men det er rett og slett den perioden vi nå er inne i. Man gleder seg litt til neste FIFA, selv om det er sommer. Og kun fantasien kan stoppe drømmene han har for forbedringer til neste versjon. 


 

Annonse fra Eliteserien: