U15 på elitetiltak

Gode prestasjoner av U15 i Skien

Første kamp lørdag møtte gutta Lillestrøm. Lillestrøm med 4 landslagsspillere og ytterligere 2 landsdelspillere var totalt underlegne Mjøndalen i 1 omgang. De brune leda 1-0, en ledelse som kunne og kanskje burde ha vært større. Etter pause får LSK raskt utligna, før de brunkledde igjen vasker fram 2 store målsjanser i den neste 10-minutters perioden. Mens effektiviteten uteblir hos de brune, er LSK destod mer effektive. I 8 smertefulle minutter sett med MIF-øyne skårer LSK 4 mål, og kampen ender til slutt med 5-1. Et noe flatterende resultat utifra kampbildet, men vi ser hvor toppnivået i Norge er i denne matchen, og det er inspirerende å se at vi som lag og individer ikke er langt bak dette nivået.

Andre kamp lørdag er Mjøndalens svakeste kamp, Rosenborg er motstander på Skagerak Arena. Vi kommer ikke opp i samme kvalitet som tidligere på dagen og taper fullt fortjent 4-0. Et unødvendig rødt kort nokså tidlig i 2.omgang gir oss naturligvis et vanskeligere utgangspunkt for å endre kampbildet.

Vi er mellomfornøyde totalt sett med dag1, vi får erfare at motstander oftere skårer innenfor vårt straffeområde enn vi klarer i motstanders. Vi har store forhåpninger om å få med oss både gode opplevelser og resultater fra dag 2.

Arrangør Odd var første motstander søndag. Her kjører MIF-gutta hele kampen og leder fortjent hele veien både 1-0 og 2-0. Mange målsjanser, pottetett hjemover lenge. Utifra ingenting får motstander 2 enkle mål, og så plutselig er det kamp igjen. Det er veldig fortjent når 3-2 skåringa sitter noen minutter seinere i kampen, som også blir sluttresultatet.

Med ekstrem kort restitusjonstid, på under 2 timer, stod vi overfor en vanvittig utfordring i siste kamp. Et Start-lag som hadde fått vesentlig lengre hviletid og prestert godt tidligere i turneringa, med blant annet seier over RBK, var siste motstander denne helga. MIF gjennomfører en meget god prestasjon og kjører kampen mot gutta fra Sørlandet, og det er vanskelig å se hvem av lagene som har hatt lengst hviletid. Dessverre er det ingen uttelling fremover, men ingen mål bakover heller som gjør at kampen slutter 0-0.

Vi er fornøyde med helgen, sett utifra et utviklingsperspektiv. Gutta responderte bra på bestillinga om mer råskap i boksene på dag 2. Vi fikk også med oss noen resultater som vi også er fornøyd med. 02-gruppa har tatt store steg den siste tiden , og ga oss svar på at det jobbes godt med selve treningsprosessen i klubben.

Takk til spillere og foreldre for en fantastisk helg.

Lagånd, innsats og kameratskap må alltid gå foran!