Tre viktige poeng

Mjøndalen tok sin tredje strake seier da Strømmen ble slått 1-0.

Vegard Hansen hadde ikke foretatt seg noen endringer på laget som hadde vunnet to kamper siden ferien. Riktignok var kantene byttet om: Jokke kledde høyresiden, mens Boye tok for seg venstre.

Etter et kvarter med ujevnt trav fra hjemmelaget løsnet det plutselig for de brunkledde. Boye utfordret på høyresiden og ballen havnet hos Henrik Gulden som på utsøkt vis svingte kula over på bakre stolpe. Der hang Olivier Occean og stanget inn 1-0 med en flott bue over keeper.

Etter scoringen kom det en ras av MIF-sjanser. Boye skøyt overraskende på første stolpe, men Strømmen-keeperen fikk avverget. Målscorer Occean var nære på å doble, men ballen strøk utenfor da han prøvde å styre et innlegg mot lengste hjørne.

Det ble ingen flere mål i 1. omgang, selv om Mjøndalen hadde fortjent både ett og to til.

Strømmen hadde tydeligvis hatt en god pauseprat, for laget fra Romerike var langt vanskeligere å trenge igjennom etter hvilen. Mjøndalen kom seg rundt innimellom, men innleggene ble stanget unna eller klarert vekk.

Jokke fikk andre omgangs beste muligheter, men siktet var ikke godt nok stilt inn på noen av sjansene, så mål ble det ikke.

Mål ble det heller ikke til Strømmen, selv om de kom med en siste krampetrekning på slutten. Sosha Makani hadde en behagelig dag på jobb og ble aldri satt på de store prøvene.

Selv om det ikke ble levert noen festforestilling, så ble det fullt fortjent tre poeng til Mjøndalen. Poeng som kan vise seg å bli helt avgjørende når det skal gjøres opp ved sesongslutt. De brune har heng på teten når 18 runder er ferdigspilt.