Det satt langt inne, men til slutt kunne de brune juble for tre nye poeng i Svelvik lørdag.

Svelvik - MIF 2 2-5 (0-1)

I flott høstvær og på en brukbar naturgressbane omkranset av skog i årstidens vakre fargespill var det duket for hard duell om poengene i sesongens tredje siste kamp. For Svelvik er sterke hjemme, og begge våre topprivaler Åssiden og Hallingdal har måttet gi tapt der nede denne sesongen. Det var derfor nerver å spore hos enkelte av våre spillere da fløytesignalet gikk for avspark.

Nervene preget også spillerne det første kvarteret, og det skjedde ingenting å skrive hjem om i denne fasen. Men vi presset på og begynte etterhvert også å komme til innlegg, dessverre av ymse kvalitet.

Etter en drøy halvtime satt endelig innlegget, og Andreas Hellum kunne pirke inn 1-0 til gjestene. Det ble også pauseresultatet, og vi kunne gå inn i garderoben med noe senkede skuldre. I pausen ble det gjort hele fem bytter, og det var nesten et nytt lag som entret banen for andre omgang. Seks-sju minutter ut i omgangen kunne Svelvik utnytte elendig forsvarsspill av oss og dermed utlikne. Hjemmelaget var igjen med i kampen og hadde nå blod på tann.

Men våre unggutter holdt hodet kaldt. En dødball skulle etter en times spill sørge for 2-1 til oss. Dagens kaptein, Martin Bøthun, nådde høyest på et frispark inn fra høyre og satte ballen kontrollert i nettmaskene.
Nå trodde vi at et slitent hjemmelag med få innbyttere endelig skulle bryte sammen! Det skjedde imidlertid ikke.

77 minutter var gått når det igjen var tid for utlikning. Et frispark
ble ikke ryddet skikkelig unna, og Svelvik kunne igjen utlikne. Nå var det ikke lenger bare en fysisk test får våre spillere, men også en psykisk påkjenning både for de på banen og for støtteapparatet. Uten tre poeng her, ville vi i realiteten være sjanseløse om opprykk og ha ingenting å spille for i de to siste kampene foruten ære og klubbemblem.

Men Syver Skaar Eriksen ville det annerledes. Løpsmaskinen fra Kongsberg kom igjennom da det var fem minutter igjen og vi egentlig begynte å diskutere hvilken av forsvarerne som skulle opp som spiss. For andre kamp på rad skåret unggutten på seniornivå, og vi ledet igjen. Men vi visste at Svelvik var kapable til å komme tilbake. Det gjorde de imidlertid ikke.

Et Erick Sagbakken-raid oppover høyrekanten endte opp inne i straffefeltet, Svelvik-forsvareren som gikk i duellen var uheldig og klipte hurtigtoget ned. Straffe til Mjøndalen. Vamouti Diomande fikk ta ansvaret og satte ballen kontrollert i mål.
4-2, og vi kunne puste ut. Nå hadde vi kontroll på de tre poengene, og de skulle ikke unnslippe en gang til.

Det skjedde heller ikke. Tre minutter på overtid gjorde laget vi vårt femte mål, og kunne dermed innkassere de tre poengene som gjør at vi fortsatt henger med Åssiden i kampen om førsteplass. Neste kamp er et knallhardt lokaloppgjør mot Steinberg borte. Avspark er kl. 15:00 søndag 22. oktober, og man kan vel knapt tenke seg bedre oppladning til A-lagets bortekamp mot Kongsvinger dersom man ikke skal til Gjemselund selv.