Topper formtabellen

Fire strake seire gjør Mjøndalen til det store formlaget i OBOS-ligaen.

Annonse:

Slik ser formtabellen ut i OBOS-ligaen dersom vi regner utifra de seks siste kampene:

LagS - U - TPoeng
Mjøndalen5 - 0 - 115
Bodø/Glimt4 - 2 - 014
Ull/Kisa4 - 0 - 212
Start3 - 2 - 111
Sandnes Ulf2 - 3 - 19
Levanger2 - 3 - 19
Strømmen2 - 3 - 19
Fredrikstad2 - 3 - 19
Ranheim2 - 1 - 37
Jerv2 - 1 - 37
Kongsvinger2 - 1 - 37
Arendal2 - 1 - 37
Florø1 - 1 - 44
Elverum0 - 4 - 24
Åsane0 - 3 - 33
Tromsdalen0 - 3 - 33

Etter 18 runder lå Mjøndalen på 10. plass med 22 poeng. Et snitt på 1,2 poeng per kamp. Seks runder senere har de brune klatret opp til 5. plass med imponerende fem seire og kun ett tap. Og samtidig bedret poengsnittet til 1,5 poeng.

- Det viktigste vi har gjort siden i sommer er å legge om formasjonen til 4-3-3/4-5-1. Nå fremstår vi mer solide og stabile. Vi har et stopperpar som fungerer sammen og én av de beste keeperne i landet. Og vi har en anker på midten som binder sammen forsvar og midtbane. Eneste negative er at Boye på topp blir mer alene, sier hovedtrener i MIF, Vegard Hansen.

Bortvist etter feiring

Søndag kom seier nummer fire i rekka. Hjemmelaget Arendal hadde vist formstigning og mange brune fryktet sørlendingene skulle stikke kjepper i kvalikhjulet til de brune. Etter at Mjøndalen hadde skapt flust med sjanser i hele andre omgang var det til slutt innbytter Andreas Hellum som ordnet seier på overtid.

Se høydepunktene fra Arendal - Mjøndalen:


På sidelinja utspant det seg elleville jubelscener etter scoringen og da Mjøndalen-spillerne omfavnet hverandre i en stor mølje foran de tilreisende fra 3050 var det flere som "mistet huet" og deltok ulovlig i feiringen.

Èn av de var assistent-trener Jan-Remi Dalen. Resultatet ble bortvisning fra arenaen.

- Jeg tenkte ikke så mye egentlig - klarte rett og slett ikke å styre meg. De andre spillerne på benken løp utpå banen og jeg ble revet med. Ren gledesrus. Etterpå fikk jeg beskjed av dommeren om å holde meg unna benken. Jeg beklaget meg til dommerne etterpå, sier en angrende Jan-Remi.

Jokeren Hellum

Vegard Hansen derimot holdt hodet kaldt og nøyde seg med to strake armer i været og noen gledeshyl.

Her hælsparker Hellum inn vinnermålet i det 94. spilleminutt. Foto: Digitalsport
Her hælsparker Hellum inn vinnermålet i det 94. spilleminutt. Foto: Digitalsport

- Det er utrolig deilig med sånne seire - det er de aller beste. Jo seinere vinnermålet kommer, jo deiligere føles seieren. En herlig opplevelse som man sjelden får, sier Vegard.

Matchvinneren Hellum hadde kun vært på banen i ni minutter da han hælsparket inn tre poeng til Mjøndalen.

- Boye har hatt en god sesong og er derfor foretrukken som spiss, mens Hellum er en ung gutt som stadig tar nye steg. Og han er en målscorer. Det har vi sett før - blant annet mot Start da han gjorde det samme, sier Vegard.

Avskriver direkte opprykk

De brune har tatt et godt grep om én av kvalikplassene i årets OBOS-liga og har henholdsvis fire og fem poeng opp til plassene som gir hjemmekamp i kvalik. Vegard øyner et håp om å klare nettopp dét.

Vegard Hansen er en fornøyd trener om dagen. Foto: Digitalsport
Vegard Hansen er en fornøyd trener om dagen. Foto: Digitalsport

- Vi nærmer oss fjerde- og tredjeplass, så får vi se hvordan det går i de neste kampene. Direkte opprykk (åtte poeng bak Start) tenker jeg lite på. Det er for langt opp med så få kamper igjen, sier Vegard.

Plass nummer tre og fire spiller hjemmekamp i første kvalikrunde mot henholdsvis nummer seks og fem på tabellen. Det best seedede laget får ny hjemmekamp i neste kvalikrunde. Vinneren møter 14. plassen i Eliteserien til dobbeltkamp.

Her kan du se høydepunktene fra de fire andre seirene:

Mjøndalen - Tromsdalen


Mjøndalen - Strømmen


Ull/Kisa - Mjøndalen


Mjøndalen - Ranheim


Annonse fra Obos-ligaen: