Tok sin sjuende borteseier

Mjøndalen fortsetter å imponere på fremmed gress.

Mjøndalen startet med samme lag som de tre foregående kampene. Det med god grunn - laget har vunnet alle sine kamper siden sommerhvilen. Nå var det tid for årets 19. kamp og den tiende bortekampen.

Og de brune fikk kjapt kampen inn i sitt spor. Mjøndalen førte an og skapte det som var av sjanser i 1. omgang. En corner var centimeter unna å gå i mål da ballen ble stusset i tverrliggeren før den spratt på streken og ut av farlig område.

Da 37 minutter var spilt kom endelig et fortjent mål til de brune. Joackim Olsen Solberg avanserer fra hjørneflagget og utover i banen før han sender i vei et lavt innlegg. Ballen spretter forbi alt og alle inne i Sandnes-feltet - helt til den ligger i nettet bak et forfjamset forsvar. 0-1.

Resten av omgangen fortsetter Mjøndalen å kontrollere uten å skape stort. Det samme skjer når laget kommer fra pausepraten. Hjemmelaget var mest interessert i å ligge lavt og kontre. Mjøndalen spilte med lav risiko og ga ikke bort mye rom til de lyseblå.

Med omtrent tjue minutter igjen fikk Sandnes Ulf noen gode muligheter til å utligne. Nærmest kom de etter et skudd fra innenfor 16-meteren, men ballen spratt via tverrliggeren og ut.

Med press fra hjemmelaget åpnet det seg også fremover for Mjøndalen. Det klarte de å utnytte med to minutter igjen på klokka. Jonathan Lindseth tredde igjennom til innbytter Jibril Bojang, som iskaldt dro av to forsvarere før han hamret kula opp i nettaket. 0-2.

Mer skjedde ikke og Mjøndalen tok dermed sin fjerde strake seier i serien. Det fører laget opp på 2. plass (opprykk) med én kamp mer spilt enn Sogndal. Seieren er også den sjuende gangen i år at de brune tar med seg alle tre poengene på bortebane - som gjør at Mjøndalen er det beste bortelaget så langt i årets serie.

Sandnes Ulf - Mjøndalen 0-2 (0-1)