To hattrick da Solberg ble senka

MIF2 var overlegne i lokaloppgjøret mandag kveld.

MIF2 - Solberg 8-0 (2-0)
Buskerudserien

Hele 8-0 vant rekruttene til slutt, og fosser videre mot opprykk til 3. divisjon. Det er et imponerende resultat, tatt i betraktning at langt de fleste spillerne for Mjøndalen fortsatt er juniorer, og at Solberg langt fra er blant de svakeste lagene i divisjonen.

Vi kom godt i gang fra start, og det var stort sett spill mot ett mål i 1. omgang. Etter 12 minutter burde vi høyst sannsynlig fått et straffespark, da Alfred Scriven ble lagt i bakken med et kast som ville gitt to poeng i en olympisk brytefinale. Men dommeren blåste ikke og assistentdommeren hadde sola i øynene.

Solberg skulle faktisk være det første laget som puttet ballen i nettet. På sitt første angrep omtrent halvveis ut i første omgang fikk de et hjørnespark. Det innøvde trekket de så hadde endte i mål, men ble avvinket for offside. Dermed var det fortsatt målløst.

Kun fire minutter senere skulle imidlertid hjemmelaget få hull på byllen. Et innlegg fra venstre ble satt i mål av tidligere nevnte Alfred Scriven. Dermed stod det 1-0 til hjemmelaget.

Siden Joakim Olsen Solberg måtte stå over A-lagets kamp mot Notodden på grunn av karantene, var han spilleberettiget for MIF2 denne kvelden. Det er ikke så ofte en spiller møter et lag som deler navn med hans eget etternavn, så det var jo en morsom kuriositet.

Nok om det (selv om man på de britiske øyer har en rekke spillere som nok har spilt mot lag de deler navn med, men det får bli tema for en annen artikkel) – Jokke er mest kjent for sitt venstrebein, og det fikk han vist frem i det 35. minuttet. På et frispark fra høyre valgte han å skyte med sitt gode venstrebein, og det smalt godt da ballen traff oversiden av tverrliggeren.

Men fortsatt stod det 1-0. Vi skulle få vårt andre mål før pause, og nok en gang var det Alfred som var sistemann på ballen. Dermed stod det 2-0 til pause.

Fornøyd, men ikke mett, fortsatte vi å kjøre på i 2. omgang. Det var spilt knapt sytti minutter da Alfred fikk sitt (uekte) hattrick. 4-0 kom ved Eirik Windt i det 76. minutt, før Moussa Lubindu skåret et elegant mål rett før det var spilt åtti minutter.

Det er gått over førti år siden gamle Nedre Eiker stadion ble vitne til norsk toppfotballs raskeste hattrick gjennom tidene. Det skjedde på selveste 1. mai 1977, da Lillestrøms Erik Karlsen sendte tre baller bak hjemmelagets målvakt på kun to og et halvt minutt.

Like raskt gitt det ikke mandag, men innbytter Gustav Sving Helling markerte seg godt ved å sette inn både det sjette, sjuende og åttende målet for kvelden på under fem minutter. Særlig lekkert var det midterste målet, hvor han vant ballen rett fra avspark, tok den med fremover og dro av hele Solberg-laget før han skåret. Vi nøler ikke med å utrope det til et av norsk fotballs raskeste hattrick av en innbytter i 2018.

Og med det var det slutt. En svært solid åttemålsseier hvor mange juniorspillere står frem med hår på brystet gir oss ti poengs forsprang og mye selvtillit inn mot neste kamp. Og det trengs – det er en vanskelig bortekamp mot Kongsberg som venter allerede fredag 7. september. Avspark kl. 19:00 – møt gjerne opp!