Taper sjelden hjemme

Mjøndalen under Vegard Hansen er et sjeldent gjerrig hjemmelag.

Annonse:

Nå er det gått over ett år og sju måneder siden sist Mjøndalen gikk tomhendt av Isachsen stadion (MIF-AaFK 1.nov 2015 - 1-2-tap). De brune var faktisk det eneste laget som ikke tapte på hjemmebane i 2016-sesongen i de to øverste divisjonene.

Ser man på antall hjemmetap for Mjøndalen i 1. divisjon, så er det en imponerende statistikk:

20091 tap
20105 tap
20113 tap
20122 tap
20133 tap
20143 tap
20160 tap
20170 tap (etter 6 kamper)

Det gir et snitt på 2,3 hjemmetap per sesong.

Dette er fotballens store mysterium

— Vegard Hansen

- Det ville vært enda bedre om vi ikke hadde tapt i det hele tatt, sier hovedtrener Vegard Hansen lett humoristisk. Han innser at tallene er gode, men har ingen tydelig forklaring på hvorfor laget hans neste aldri taper på eget gress.

Rykte som hjemmelag

- Dette er fotballens store mysterium. Og det gjelder de aller fleste lag. Jeg tror det handler om inngangen til kamp. For å prestere på topp er man avhengig av trygghet. På hjemmebane er det enklere. I tillegg vil ofte bortelaget tenke annerledes og gå ut forsiktig. Vi har etter hvert fått et rykte på oss for å være gode hjemme som gjør at motstanderne legger seg lavt, sier han.

Nettopp lave forsvar, eller "parkere bussen", opplever Hansen ofte når laget hans skal kjempe om poeng på Isachsen stadion. I fjor endte litt for mange av kampene med uavgjort. Det mener han at årets utgave har blitt flinkere til å bryte ned.

Ull/Kisa fikk godt betalt på starten av sesongen

— Vegard Hansen

- Spesielt i de to siste kampene har vi spilt bra fotball. Nå begynner relasjonene å sitte og laget har satt seg mer. Vi ser solide ut og er blitt flinkere til å true små rom og skape sjanser mot lavtliggende forsvar, sier han.

Fikk en bra start

En ny mulighet til å forlenge den gode statistikken kommer allerede søndag kl. 18.00 når Ull/Kisa kommer på besøk. Laget fra Jessheim har gitt mjøndølinger noen skrekkopplevelser på Romerike. Men på hjemmebane har Mjøndalen ikke tapt mot de gule og grønne - i stedet har det blitt fire seire og to uavgjort.

- Ull/Kisa fikk godt betalt på starten av sesongen og lå bra an på tabellen. I det siste har det gått litt tyngre. De har noen gode spillere vi må være obs på, men vi har gode muligheter til å slå dem på hjemmebane, sier Vegard.

Før den 12. serierunden ligger Ull/Kisa på plassen bak Mjøndalen med like mange poeng, men med dårligere målforskjell.

Annonse fra Obos-ligaen: