Knuste Kristiansund med seks mål.

I helgen var det ny nasjonal G19-kamp. Mjøndalen tok turen til klippfiskens hjemland, Kristiansund.

Trenerne var litt spente, siden det var tre uker siden forrige kamp i NG19-serien og frem til da hadde hatt et bra driv i mange kamper på rad.

Høyt press

Mjøndalen gikk som vanlig ut og skulle presse høyt. Det funket bare sånn passe da det ble mye èn og èn, men vi klarte å holde et visst trykk på Kristiansund og det betalte seg etter drøye 20 minutter.

Da vartet gutta opp med en overgang tatt ut av den gode gamle læreboka, det var vel 3-4 ballberøringer fra egen 16-meter til ballen lå i mål, signert Sebastian Knudsen.

Vi hadde flere sjanser til å øke ledelsen i 1. omgang, men det manglet litt på presisjonen. Kristiansund fikk også en stor mulighet mot slutten da MIF surret det til for seg selv, men en god redning av Thomas gjorde det var 0-1 til pause.

Rant inn etter pause

Bjarne kosepratet litt med gutta i pausen og det resulterte i nok en Sebastian-scoring etter 46 minutter. Han ble spilt alene med keeper etter en stikker fra Ari. Etter dette hadde MIF god kontroll på kampen og målene kom jevnt og trutt.

0-3 var selvmål ifølge dommer. Hos Mjøndalen ble Tony kreditert scoringen. 0-4 kriget Frank i mål etter nok en stikker i bakrom og slik kom også 0-5 ved Gustav. 0-6 kom etter innlegg fra siden, som Gustav nok en gang omsatte i mål.

Det skal sies at Kristiansund hadde tre store sjanser gjennom kampen, alle etter slurv og tap av ballen på egen halvdel av MIF. Thomas hadde ikke mye å gjøre, men skal ha kredit for å være fokusert når disse sjansene kom og holdt nullen for femte gang på 6 kamper.

Tabelltopp

Selv med tre sjanser imot, så er det solid defensivt, med et ekstra pluss til Ari Sagbakken. Offensivt gjør Sebastian og Gustav det de skal med to mål hver, mens Simon Skogestad var god med stadige raid på høyresiden og gode innlegg.

Med seksmålsseier tok Mjøndalen tilbake tabelltoppen fra Tromsø på bedre målforskjell. G19 durer på videre med ny bortekamp mot Sandefjord til helgen, før de avslutter vårsesongen med «mini Ælvclassico»  mot Godset 1. juli på Marienlyst.