Snudde mot Solberg

Etter hjemmelagets sjokkåpning kom MIF2 tilbake og tok tre nye poeng mandag kveld.

Solberg - MIF 2-3 (1-2)
1-0: Simon Gevelt (1)
2-0: Mads Ryghseter (5)
2-1: Frank Bamenye (43)
2-2: Eirik Sönke Windt (61)
2-3: Tony Egon Rørvik Johannesson (86)

Det var duket for lokaloppgjør på Solberg kunstgress da vi tok turen over elva for å møte cupfinalistene fra 1952. Og vi var nok forholdsvis store favoritter også før avspark. Men det var på papiret.

For det tok kun sytten sekunder før fjorårets MIF-spiller Simon Gevelt satte ballen i mål bak George Bokwe etter et flott soloraid. Solberg gav seg ikke med det. Før det var gått fem minutter av kampen doblet de ledelsen da et frispark ble lempet inn i boksen, og passivitet gjorde at Solberg hadde en lett oppgave med å pirke ballen i mål.

Vi overtok spillet etter dette, og Solberg ble redusert ved at de måtte bytte ut tre mann med skader før pause. Det satt imidlertid langt inne for oss å få ballen i mål. Først i det 43. minutt reduserte vi. Henrik Guldens vakre frispark ble headet flott i mål av Frank Bamenye, og håpet var tent.

Andre omgang startet vi forrykende. Men sjansebonanzaen ga ikke uttelling før Eirik Windt utliknet etter at Sebastian Starke Hedlund hadde servert ham et flott innlegg. Dermed var det 2-2, og Solberg begynte å bli slitne.

Vi hadde fortsatt rikelig med krefter, men viste fortsatt at skuddtrening kan være noe vi bør fokusere på fremover. Enten skjøt vi utenfor, eller så gikk skuddet i den stadig mer massive Solberg-blokka, eller så turte vi rett og slett ikke avslutte.

Det forløsende tredje målet kom fem minutter før slutt. Tony Johannessen viste avslutteregenskaper på linje med Amahl Pellegrino når han fikk æren av å avslutte kveldens kanskje flotteste angrep. Med det ledet vi endelig kampen, og kunne kontrollere inn tre poeng.

Som en kuriositet kan det nevnes at vi avsluttet kampen med hele fire spillere på banen som heter Sebastian. Interessant nok kan Sebastian bety både hærfører og redningsmann, og om de ikke var noen Sebastian som direkte reddet dagen for oss, så var det i alle fall Sebastian Hansen som var dagens kaptein for vinnerlaget.