Seksmålsshow uten seier

Mjøndalen ledet ved tre anledninger, men klarte likevel ikke vinne.

Jonathan Lindseth stod over kampen grunnet gule kort og dermed åpnet det seg opp for endringer på lagoppstillingen. Vegard Hansen ga Mads Gundersen tillit i Lindseths fravær og plasserte samtidig Boye som midtspiss og flyttet Mahmoud Eid ut på høyre kant.

Suser og baklengs

Etter et massivt press innledningsvis måtte Nest Sotra gi etter. I det 24. minutt fikk vi oppleve et kremmerhus av de sjeldne. Mahmoud Eid dro til på halv volley og skuddet gikk der det alltid er ledig - rett i krysset. Assist fra bursdagsbarnet Christian Gauseth som fylte 29 år og 60 måneder.

Men hvor lenge var Adam i Paris? Kort tid etterpå sprakk det opp i Mjøndalen-forsvaret og det var Alexander Dang for Nest Sotra som utliknet for bortelaget snaut ti minutter før pause. Det luktet offside lang vei, men hvor er VAR når vi trenger det?

Sene scoringer

Mjøndalen hentet seg tilbake. Bautaen med stor B, Sondre Solholm, raget høyere enn fralandsvinden og headet hjemmelaget i føringen rett før pause. Da pustet alle brune tilskuere ut og gledet seg over å gå til hvilen med ledelse.

Neida. På overtida av første omgang glipper det fullstendig. En ball spratt Sotras vei. Sondre gamblet som sistemann og plutselig var målscorer Dang alene med Jonsson. 2-2.

Reprise

Denne kampen var av den spinnville sorten. Hjemmelaget ordnet en 3-2 ledelse ved stopper og toppscorer(!) Quint Jansen. Solholm vant en duell i feltet og serverte sin stopperkollega. Jansen hamret ballen i nettaket og alt var så meget bedre.

Enda kortere tid gikk det nå fra himmel til helvete. Johnny Furdal fikk umåtelig god plass og tid inne i feltet. Han trengte ikke å bes to ganger og knallet likesågodt kula fra skrå vinkel i mål. 3-3. Da var  det ennå 25 minutter igjen av kampen.

Da det med stormskritt nærmet seg både full tid og slutten av de seks overtidsminuttene, prøvde Mjøndalen desperat å få inn seiersmålet. Men Nest Sotra fremstod svært komfortable både med resultatet og de få forsøkene på en brun goal.

Så det endte 3-3. En spesiell kamp der ingenting svarte til forventningene. Mjøndalen, hittil i sesongen best kjent som potte tett bakover og få mål fremover, var stikk motsatt. Nest Sotra levert en god bortekamp og skal krediteres sin andel av resultatet.

Nå venter Notodden på bortebane i neste runde, som markerer halvspilt serie. Ett poeng sørger for at de brune fortsatt er likt med Sogndal på direkte opprykksplass.

Mjøndalen - Nest Sotra 3-3 (2-2)