MIFs juniorer fosser videre i nasjonal G19-serien. Lørdag ble det tre nye poeng.

Start G19 - MIF U19 2-3 (1-1)
Nasjonal G19

Tidlig lørdag morgen satte vi oss på bussen for å reise til Kristiansand og bortekamp mot Start på selveste Sør Arena. En rolig gjeng benyttet bussturen til å slappe av, men vi var fremme i Kristiansand i såpass god tid at det var rikelig med muligheter for å få i gang kroppen igjen etter fire timer på buss.

Allerede etter fem minutter kom Eirik Windt fri og skjøt fra venstre side, men ballen traff stolpen. Tre minutter senere skåret Start, men målet ble annullert til store protester fra hjemmelaget. Annulleringen var tvilsom, men vi svarte ved å skåre nesten umiddelbart da Gustav Sving Helling banket til fra tjue meter. 1-0 til Mjøndalen etter ti minutters spill!

Start hadde mye ball, men forsøkte for det meste bare å true vårt bakrom ved å slå langt opp, noe våre gode midtstoppere stort sett ryddet unna uten større besvær. Men vi var ikke dyktige nok i presset og slapp vertene gradvis mer inn i kampen.

Utlikningen kom etter 26 minutter. Da overtok Start det meste av banespillet, men vi var farlige når Eirik Windt brukte sine dribleferdigheter på venstre side. Vi holdt vertene stangen, og burde tatt ledelsen når nevnte Windt fikk en retur og hadde åpent mål, men dessverre skjøt over.

At det stod 1-1 til pause reflekterte nok styrkeforholdet mellom lagene sånn noenlunde. Start tok imidlertid ledelsen etter kun et halvminutt i andre omgang. Et skudd gikk i beinet på en MIF-forsvarer, og Thomas Johannessen i mål ble utspilt.

Vi holdt oss til kampplanen og fikk ikke panikk. Midtveis i omgangen fosset midtstopper Sebastian Skjold Knudsen frem i beste Rune Bratseth-stil, ballen endte etter klabb og babb hos Gustav Sving Helling, som skåret sitt andre mål for dagen. 2-2, og vi hadde fortsatt mye tid å skåre seiersmålet på.

Det ble likevel mye stanging uten de helt store sjansene. På benken var vi kanskje innstilt på å si at uavgjort var et greit resultat, men at bussturen da ville virke en del lengre hjem, men innbytter Mathias Moldjord ville det annerledes i sin første kamp for Mjøndalen. I det 89. minutt kom han fri og skjøt ballen sikkert i mål. Dermed ledet vi 3-2, og begynte mest å se på klokka for å finne ut av hvor lang tid det var igjen før dommeren ville blåse av kampen.

Og vi red av Starts forsøk på å utlikne. Dermed ble det tre nye poeng, og alle bortekampene er unnagjort. Vi leder serien og har fortsatt ikke avgitt poeng på hjemmebane. Neste kamp i Nasjonal G19-serien er på Isachsen Stadion mot Ullensaker/Kisa lørdag 29. september kl. 14. Møt gjerne opp!