Reddet ett poeng

Superredning fra George Bokwe sørget for uavgjort mot Levanger.

Vegard Hansen hadde gjort et par bytter på laget som slo Jerv 3-0 forrige runde. William Sell erstattet Petter Martinsen på høyreback og Magnus Sylling Olsen tok over spissplassen til Simonas Stankevicius.

Korrekt straffe

Og det var de brunkledde som var best i innledning på Steinkjær stadion. Magnus Sylling Olsen kunne og burde gitt Mjøndalen ledelsen ved et par anledninger, men Levanger-keeperen gjorde jobben sin bra. Mot spillets gang var det i stedet Levanger som fikk det første målet. Marcus Astvald på hjemmelaget straffet et klønete MIF-forsvar og satte kula ved nærmeste stolpe alene med George Bokwe.

Seks minutter senere skulle Mjøndalen få balanse i regnskapet da Mads Hansen korrekt ble tildelt straffespark. Hoveddommer måtte få hjelp av assistenten for å se at fellingen faktisk var innenfor. Amahl Pellegrino omsatte straffen i scoring og 1-1 stod det også til pause.

Mistet initiativet

Mens Mjøndalen hadde de fleste sjansene før hvilen, så var det motsatt etter. Levanger pumpet langt og jobbet godt etter og fikk noen kvalifiserte målsjanser. En god Bokwe hindret baklengs ved flere anledninger. Et godt eksempel er Jo Sondre Aas´forsøk i siste ordinære spilleminutt. Spissen fikk ta ned ballen inne i boksen, men Bokwe kom kjapt ut og holdt(!) skuddet fra kloss hold. Mesterlig fra sisteskansen!

Dermed endte det med uavgjort borte mot Levanger. Et resultat Mjøndalen trolig er fornøyd med ettersom hjemmelaget var nærmest et vinnermål.

• Midtbane: Amahl Pellegrino (Quint Jansen i det 90. min), Jonathan Lindseth, Pontus Silfwer, Mathias Fredriksen

• Angrep: Magnus Sylling Olsen (Christian Gauseth i det 45. min), Ousseynou Boye (Simonas Stankevicius i det 69. min)