Nye roller i akademiet

Mjøndalen Fotball øker satsingen på egne talenter.

Annonse:

Mjøndalen Fotball har de siste årene bygget opp akademiet/talentsatsingen. I dag kan man presentere et par nye steg på veien.

Jeg er helt sikker på at klubben vil få et stort løft videre gjennom dette arbeidet

— Arne Marcussen

Mjøndalen skal være en klubb for alle med et fotballtilbud for de som ønsker å ha fotballen som hobby og ikke har de største ambisjonene. Men det skal også legge til rette for de talentene som ønsker å bli toppfotballspillere i klubben. Disse spillerne er tilknyttet våre U-lag i akademiet.

Ny utviklingssjef

I sommer styrkes bemanningen i akademiet. Arne Marcussen blir heltid utviklingssjef i klubben og Bjarne Kortgaard Ingebretsen blir heltid hovedtrener på U19. Bjarne forlater dermed stillingen som assistent-trener på a-laget.

Arne har da det overordnede ansvaret for alt arbeid i akademiet, inkludert en oppbygging av arbeidet ute i breddeklubbene. Buskerud Fotballkrets kommer med en ny modell for trener- og spillerutvikling i Buskerud, hvor Mjøndalen som en av to toppklubber, får en viktig rolle. Denne tas på alvor og det bemannes oss opp i forhold til dette.

En spennende gjeng med mye potensial

— Bjarne K. Ingebretsen

- Det å få være med på denne prosessen er fantastisk morsomt og veldig inspirerende. Utrolig bra at Mjøndalen Fotball ønsker å være med på dette. Jeg er helt sikker på at klubben vil få et stort løft videre gjennom dette arbeidet, sier Arne.

Skal dyrke frem talentene

Bjarne får et hovedansvar for de lovende spillerne på U19-laget. Dette er de spillere som er nærmest a-laget og de har en hverdag som er lik a-spillerne. Deres kamparena er rekruttlaget og nasjonal serie U19. Disse spillerne har individuelle utviklingsmål i tillegg til lagmessige. Bjarne følger opp disse spillerne i tillegg til å ha ansvaret for helheten og teamet rundt U19.

- Jeg ser frem til å ha hovedansvar for U19. En spennende gjeng med mye potensial. Jobben min blir å få det beste ut av hver enkelt spiller, slik at mange forhåpentligvis blir a-spillere i Mjøndalen, sier Bjarne.

Sportssjef i Mjøndalen Fotball, Kenneth Karlsen, er svært fornøyd med å få Bjarne inn i en veldig viktig rolle i klubben.

- For Bjarne blir dette en spennende utfordring, han trenger å ha et hovedansvar. Bjarne er en svært lovende trener, som har vært assistent i noen år nå. Vi gleder oss over disse endringene, og tror dette blir strålende for vårt akademi, sier Kenneth.

Det betyr også at MIF skal ha inn en ny mann i a-teamet, for å erstatte Bjarne. Det er foreløpig ikke klart. Klubben kommer tilbake med løsning ganske raskt.

Annonse fra Obos-ligaen: