Nasjonal U19 serie i gang

Status MIF etter to runder

MIF U19 deltar i år i Nasjonal serie mot øvrige topp klubber i Norge som i all hovedsak kommer fra Elite serien. Kampene vil gi klubben klare referanser på nasjonalt topp nivå og hvor listen ligger for å få frem landslagsspillere.

Åpningskampen forrige helg borte mot Rosenborg endte til slutt med 0-3 tap etter en jevnspilt første omgang hvor RBK tok ledelsen rett før pause på en kontring. MIF var godt med i hele første omgang og hadde en heading i tverrligger fra Martin Bøthun. 2 omgang var ikke like bra fra MIF som slapp inn ytterligere 2 mål på kontringer imot i kjent RBK stil. God kamp her av Nils Svere imål og Sander Golmen på midtbanen. Hjemmelaget stilte her med laget som vant NM G16 i 2016 forsterket med 3 1999/98 modeller. Det kan også nevnes at Rosenborg sitt G19 lag i februar var i 8 dels finale i Youth Champions League hvor de røk ut for CSKA Moskva.

Runde 2 i Nasjonal G19 ble spilt sist lørdag hjemme mot Sarpsborg 08 og endte 0-0 etter en kamp preget av stor innsats. Sarpsborg 08 var best i første omgang og kunne ledet, mens MIF kom sterkere og sterkere utover i 2 omgang og med litt marginer kunne ha satt inn vinner målet mot slutten.

Flere MIF spillere kjempet godt gjennom hele kampen hvor Erick Sagbakken kanskje utmerket seg best sammen med midtforsvaret Martin Bøthun og Johannes Palm. Sarpsborg 08 var et godt lag hvor bla midtbane spiller Tobias Heinz startet for klubbens A lag i Eliteserien mot Aalesund.

Neste kamp spilles 2 påskedag borte mot Lillestrøm med kamp start kl 1900.