God stemning på sidelinja da Adrian Paul satte inn 1-0 mot Åmot.

Mimrehjørnet: 2007

Lokaloppgjør, bussulykke og sjokkåpning mot Vålerenga. Slik var sesongen 2007.

Annonse:

For ti år siden spilte Mjøndalen i 2. divisjon etter å ha vært i skyggenes dal, bedre kjent som 3. divisjon, i mange år. Dét skal vi ikke rippe mer opp i, men heller glede oss over at den tiden (tilsynelatende) er forbi.

Mjøndalen hadde, som de fleste husker, rykket opp året før etter et høydramatisk dobbeltoppgjør mot Elverum.

Duellen mot Åmot

I 2007 var det på ny tid for 2. divisjonsfotball for laget som spilte sine kamper på Nedre Eiker stadion. En bane som i løpet av en fotballsesong endret seg radikalt. Først fra en humpete sanddyne på våren til en strøken golfgreen på sommeren. Så til en gjørmete åker på høsten.

Sesongen ble innledet med hjemmekamp mot Åmot. Det var en kamp med temperatur både før, under og etter. Drammens Tidende kalte det for nabofeiden. Åmot hadde rykket opp til 2. divisjon året før og påtok seg rollen som storebror. Noe mange mjøndølinger likte dårlig. Og da blåtrøyene snudde kampen fra 2-1 til 2-3 i løpet av sluttminuttene var det særs god stemning i bortegarderoben etter kampen.

Men Mjøndalen skulle få sin revansje på høsten da de vant returoppgjøret. Baboucarr Sarr ble matchvinner fra straffemerket. Mjøndalen skulle også til slutt ende elleve poeng foran Åmot på tabellen.

Skremte Vålerenga

Mjøndalen karret seg til 2. runde i NM dette året. Da var det Vålerenga som ble utpekt som motstander på Nedre Eiker stadion. 2.164 tilskuere så at Vegard Dokken og Adrian Paul sendte MIF opp i 2-0 etter bare åtte minutters spill. Dessverre kom hovedstadslaget på bedre takter og vant til slutt 3-2.

Se høydepunktene fra Mjøndalen-Vålerenga:


De brunkledde ble spådd en tøff førstesesong på tredje nivå, men overrasket positivt. Laget hang godt med tetlagene og da Mjøndalen tok imot serieleder Alta på eget gress på høsten så skjønte alle at dette kom til å bli avgjørende for et eventuelt opprykk.

Knepent mot Alta

Kraftspissen Emanuel David skulle til slutt ødelegge opprykksplanene til Mjøndalen. Etter at Glenn Hilleren og Henrik Hontvedt sørget for MIF-ledelse 2-1 dukket David opp på overtid og ordnet uavgjort. Et bittert resultat.

Etter Alta-kampen røk Mjøndalen på tap borte mot Drøbak/Frogn. Kenneth Karlsen scoret de brunes eneste mål fra sin midtstopperposisjon.

Kjørte ut i Hammerfest

Men etter tapet på Seiersten stadion gikk alt så mye bedre. De påfølgende fem kampene endte alle med brun seier. Totalt ble det 14 trepoengere som til slutt sørget for 2. plass - tre usle poeng bak Alta som tok steget opp til datidens Adeccoliga (1. divisjon).

Årets siste bortekamp ble av den skremmende sorten. Bussen som fraktet laget og støtteapparatet til Hammerfest kjørte av veien og heldigvis gikk det bra med alle involverte. Det satte nok en støkk i spillerne, men ikke verre enn at Mjøndalen vant oppgjøret 0-6.

Se tabellen fra 2007

Toppscorer dette året ble Henrik Hontvedt med sine 15 fulltreffere.

NB! Bortekampen mot Rosenborg 2 bør også nevnes. Didier Konan Ya sendte RBK i føringen før Baboucarr Sarr og Jonas Kortgaard snudde kampen til 1-2 og seier til de brune. Konan Ya ble senere solgt til Hannover 96 i tysk Bundesliga hvor han leverte imponerende 39 mål på fem sesonger.

Spillertroppen

Anders Rotevatnkeeper
Markus Kristiansenkeeper
Thor Christian Nilsenkeeper
Mads Hansenmidtbane
Vegard Hansenspillende trener
Glenn Hillerenforsvar
Robert Holmenforsvar
Kenneth Karlsenforsvar
Jonas Kortgaardmidtbane
Lars Erik Martinsenforsvar
Fredrik Pedersenforsvar
Mads Vårdalmidtbane
Vegard Dokkenmidtbane
Baboucarr Sarrmidtbane
Anders Ekholdtmidtbane
Louis Aasbøangrep
Bajram Ajetiangrep
Rudi Hollomanangrep
Henrik Hontvedtangrep
Adrian Paulangrep
Tom Gulbrandsenmidtbane, assistenttrener
Runar "Jekka" Nilsenkeepertrener

Annonse fra Obos-ligaen: