Knepent tap mot Sarpsborg 08

Mjøndalen bet lenge fra seg mot Eliteserielaget, men manglet marginene mot Sarpsborg 08.

Vegard Hansen mønstret et godt lag fra start mot Sarpsborg 08. Nykommerne Pontus Silfwer, Petter Martinsen og Henrik Gulden var i startoppstillingen sammen med flere av fjorårets faste spillere.

Etter en litt panikkartet start på kampen fikk Mjøndalen det inn i sitt spor etter hvert.

Silfwer i stanga

Silfwer var uhyre nære et ledermål etter ti minutter. Boye skaffet frispark og svensken skrudde ballen i stolpen. Returen klarte ingen å sette i kassa.

Fem minutter før pause var Boye frempå etter gjennomspill av Gauseth. Avslutningen var dessverre ikke giftig nok, så keeper fikk reddet.

Hjemmelaget hadde også noen muligheter i 1. omgang uten å omsette det i mål. Dermed stod det 0-0 til pause.

I andre omgang var det i større grad Sarpsborg 08 som styrte kampen. Og de fikk også ledermålet ved 17 år gamle Jørgen Strand Larsen. Det startet med et svakt utspill fra Sosha Makani hvor Larsen til slutt endte opp alene med Makani og styrte inn 1-0.

Ga talentene spilletid

S08 fortsatte å kjøre kampen på dette tidspunktet, men maktet ikke helt å komme til de helt store sjansene. I stedet fikk MIF en overgang hvor Gauseth la opp til junioren Tony Johannessen. Hans første berøring var dessverre ikke følsom nok og keeperen fikk avverget.

Se intervju med Tony Johannessen her:

Det var flere unggutter som fikk sjansen utover i kampen. Sander Golmen, Leo Krasniq, Simon Skogstad og Marius Akselvoll fikk alle prøve seg og viste prov på at det gror godt i rekkene.

De mange byttene på tampen stykket opp spillet og begge lag ble urytmiske og lite samspilte. Dermed endte det 1-0 i vinterens første treningskamp.

Se Vegards peptalk i garderoben etter kampen:

Sarpsborg 08 – Mjøndalen (0-0) 1-0

• Østfoldhallen, ca 300 tilskuere

• Mål: 1-0: Jørgen Strand Larsen (54)

• MIFs lag (4-4-2):

• Keeper: Sosha Makani

• Forsvar: Erik Midtgarden (Simon Skogestad i det 86. min), Ulrik Arneberg (William Sell i det 45. min), Faisal Dahir (prøvespiller), Petter Martinsen (Magnus Sylling Olsen i det 77. min)

• Midtbane: Jonathan Lindseth (Leo Krasniq i det 84. min), Pontus Silfwer (Christian Gauseth i det 26. minutt og Sander Golmen i det 84 min), Henrik Gulden (Kingsley Olie i det 65. min), Amahl Pellegrino (Pontus Silfwer i det 35.minutt)

• Angrep: Andreas Hellum (Tony Johannessen i det 79. min), Ousseynou Boye (Marius Akselvoll i det 86. min)

• Gule kort: C. Gauseth, U. Arneberg, A. Hellum