Ingen 16. mai-fest

Mjøndalen bommet og feilet i begge ender av banen.

Annonse:

Det var knyttet store forventinger både av spillere, trenere, støtteapparat og fans for fotballens festdag på Isachsen stadion, etter to oppturer med seier i cupen mot Stabæk og borteseier på hedmarken mot Kongsvinger.

Hjemmelaget skaffet en tidlig corner. William Sell raget høyest og smalt ballen i tverrliggeren med pannebrasken. Gjestene klarerte, men Mjøndalen låste av høyt i banen og vant en ny corner, den ble stanget unna på første stolpe.

Straffet hardt 

På klønete vis rotet Mjøndalen bort ballen og Ull/Kisas Nicolay Solberg gjorde kort prosess alene med keeper Jonsson og satte enkelt inn 1-0 for bortelaget.

Etter 0-1 scoringen flatet det seg litt mer ut, selv om Mjøndalen styrte mye av banespillet. Dommeren blåste av for pause og de brune hadde tre kvarter på å snu kampen.

Spikeren i kista 

Bortelaget var igjen frempå tidlig i andre omgang. Ballen havnet hos Martin Torp som fikk gå helt upresset og fra 20-meter legger han på til 2-0 for de gulgrønne.

Da 54 minutter var spilt skøyt Hellum på direkten fra 16 meter, ballen gikk som et prosjektil mot krysset - og hele stadion håpet den skulle gå inn - men rett i treverket og ut. Bortelaget slapp med skrekken.

Timen spilt og hjemmelaget satt igjen opp på venstre ved Vetle Dragsnes som spilte videre opp til Diomande som kommer seg til innlegg nede ved dødlinjen får slått ballen hardt inn foran keeper. Ballen endte hos Jibril som vender opp, der dukket Gauseth opp og klemte til fra ti meter, men ballen fløy himmelhøyt over. Svakt utnyttet av hjemmelaget.

Hjemmelaget skapte nok til å score minst ett mål, men det meste gikk enten tvers gjennom feltet eller rett utenfor. MIF hadde verken presisjon eller marginer på sin side.

Festen avblåst

Dommer blåste av for fulltid og Ull/Kisa og Morten Sundli kunne juble høyest og vende nesen hjem mot Jessheim med alle tre poengene. De brune hadde nok av sjanser men klarte aldri å omsette i scoring. Nok engang en svak og skuffende opptreden på fotballens nasjonaldag for hjemmelaget. Vi må helt tilbake til 2014 og opp til Hamar for å finne sist gang Mjøndalen vant en 16. mai-kamp. Den gang 2-1 seier.

Alle i MIF Fotball ønsker alle brune venner en riktig så god 17.mai-feiring.

Mjøndalen - Ull/Kisa 0-2 (0-1)

  • Isachsen Stadion: 1.576 tilskuere

  • 0-1: Nicolay Solberg

  • 0-2 Martin Torp

Mjøndalens lag (4-3-3)

  • Keeper: Lukas Jonsson

  • Forsvar: William Sell (Alexander Betten Hansen 78) - Sondre Solholm Johansen - Sebastian Hedlund - Vetle Dragsnes

  • Midtbane: Ylldren Ibrahimaj (Mads Gundersen 63) - Christian Gauseth - Jonathan Lindseth

  • Angrep: Jibril Bojang (Mahmoud Eid 88) - Andreas Hellum - Vamouti Diomande

Annonse fra Obos-ligaen: