Her startet snuoperasjonen

I pausen borte mot Start i fjor sommer kom vendepunktet som har gjort Mjøndalen fra middelhavsfarer til opprykkskandidat.

Annonse:

5. august 2017 kl. 16.00. Det er pause i kampen mellom Start og Mjøndalen på Sør Arena. Hjemmelaget leder 2-0 og tabellen viser at Mjøndalen for øyeblikket er nede på en 10. plass med 22 poeng etter 18 runder.

Trenerteamet blir enige om å gjøre noe drastisk, for å få fart på skuta igjen. Laget har tatt kun to poeng på de fem siste kampene og nå banker et nytt tap på døra.

Vi måtte gjøre noe i pausen mot Start

— Vegard Hansen

Løsningen er å gå vekk fra 4-4-2, som Mjøndalen hadde spilt i lang tid, og over til 4-3-3.

Fikk svaret

2. omgang er klart bedre for bortelagets del. Amahl Pellegrino reduserer og Mjøndalen presser på for utligning. Den kom aldri, men Vegard Hansen fikk svarene han trengte.

Resten av høsten ble en gedigen opptur, med 4-3-3 som fast formasjon. Laget tok sju strake seire. Ti totalt på tolv kamper. 25-10 i målforskjell og hadde større poengfangst enn begge opprykkslagene Bodø/Glimt og Start.

Og det har fortsatt - kun avbrutt av noen sure uavgjort-resultater på våren.

- Vi måtte gjøre noe i pausen mot Start og i ettertid kan vi vel si at vi fant suksessformelen. Det er veldig gode tall om man regner seg frem etter pausen mot Start, egentlig, sier Vegard Hansen.

Ikke fornøyd

Tallene viser at Mjøndalen siden 5. august i fjor har vunnet 21 kamper, spilt fem uavgjort og tapt fem kamper. Målforskjellen er 52-21. Det gir et poengsnitt på 2,2. Og ett baklengs i snitt per kamp. Noe som i de alle fleste tilfeller er godt nok til opprykk.

Jeg er langt fra fornøyd

— Vegard Hansen

Men for Vegard Hansen overskygger de få nedturene de mange oppturene.

- Jeg er vel så irritert på poengtapene i vår og mot Notodden og Nest Sotra før ferien, som jeg er glad for de fire siste seirene. Vi spiller ikke blendende fotball hele tiden, så vi har fortsatt mye å jobbe med. Vi er solide og gode totalt sett, men jeg er langt fra fornøyd. Vi må fortsette å tenke utvikling, sier Hansen.

Skulle Mjøndalen fortsette i samme stim vil laget til slutt stå med 62 poeng ved serieslutt (bank i bordet). Poengsnittet for 2. plassen, og dermed opprykk, i 1. divisjon siden man gikk over til 16-lagsserie i 2001 er 59 poeng.

Tas på alvor

Hansen bryr seg fint lite om statistikk, tall og i hvert fall ikke overtro. Men han tror på å ta hver eneste kamp på like stort alvor. Derfor knas nå hver lille detalj for at laget hans skal vinne hjemme mot Åsane på tirsdag.

- Vi kjenner Åsanes styrker og vi vet vi får en tøff oppgave. De har nylig kun tapt med ett mål mot Aalesund og Viking, så dette blir ikke lett. Vi forbereder oss like godt til denne kampen som alle andre selvfølgelig, sier Hansen.

Og dét er kanskje en like stor suksessformel som formasjonsendringen.

KJØP BILLETT TIL MJØNDALEN-ÅSANE HER!

Annonse fra Obos-ligaen: