Gullkamp for juniorene

Søndag er første matchball for Mjøndalen U19. Laget trenger tre poeng for å sikre seieren i Nasjonal serie.

Annonse:

Mjøndalen U19 spiller søndag hjemme mot Bodø/Glimt i Nasjonal serie. Tar de brune tre poeng i den kampen er de allerede serievinnere - med to runder igjen å spille.

Mjøndalen - Bodø/Glimt | søndag 14. oktober | 16:00 | Isachsen stadion

- Søndag kan vi toppe en allerede strålende sesong for juniorene våre. Det er veldig imponerende det de har prestert i år. Og premien de får er å konkurrere i et nordisk mesterskap med de åtte beste juniorlagene i Skandinavia. Kommer vi dit blir det en heftig referanse og opplevelse for laget, sier sportslig leder i MIF Fotball, Kenneth Karlsen.

Ingen walkover

Hovedtrener for U19, Bjarne Kortgaard Ingebretsen, kan ikke få fullrost laget sitt nok.

- Det har vært en kjempesesong. Vi har spilt mange fine kamper og har hatt en god evne til å avgjøre tette oppgjør. Det er en tøff serie, hvor vi havnet helt sist i fjor. Det viser hvor stor utvikling vi har hatt som lag, sier Ingebretsen.

Samtidig advarer han mot søndagens motstander. Bodø/Glimt har ett av landets beste akademier og har spilt seg til kvartfinale i NM.

- Bodø/Glimt har et veldig godt akademi og har varslet at de stiller med de aller beste på søndag. Det blir en utfordring og ingen "walkover", sier Ingebretsen.

Tre lag i toppen

Fra før har U19-troppen vært med å rykke opp med MIF 2 fra 4. divisjon. Opprykket ble klart forrige uke etter 8-0-seieren over Steinberg. MIF 2 består som regel av 4-5 A-lagsspillere og resten U19-spillere. I Nasjonal serie er det ren U19-tropp.

Tar man med Mjøndalens A-lag, så kan de tre lagene skilte med noen unike tall: Siden 3. juli har ingen av lagene tapt. Siden seriestart har de tre lagene kun seks tap og scoret 220 mål.

- Det er faktisk så imponerende at vi som klubb nå rigger oss for å gi flest mulig av juniorene våre sjansen på a-laget de kommende årene. Dette er en gjeng som har jobbet hardt i flere år og får nå betalt for jobben. De er disiplinerte, treningsvillige og innehar spesifikke ferdigheter i sine roller på banen, sier Karlsen.

Ingebretsen har trua på at mange av dagens juniorspillere blir å se i brunt i mange år fremover.

- Jeg kan ikke huske sist Mjøndalen hadde så mange spennende typer på juniorlaget. Det ser unektelig lovende ut med tanke på rekruttering opp til a-laget. Alle spillerne på U19, minus én, holder junioralder også neste år. Så vi skal bygge videre på samme stamme neste år, sier Ingebretsen.

Møt opp på Isachsen stadion søndag 14. oktober kl 16. Gratis inngang og åpen kiosk for publikum!

Annonse fra Obos-ligaen: