Fortsatt tabelltopp etter straffebonanza

Scirven tomålsscorer da MIFs andrelag Åssidens rekrutter 4-2. Dermed holder vi fortsatt stø kurs i 4. divisjon

MIF 2 - Åssida 2 4-2 (1-1)

Et tett kampprogram den siste uka gjorde at vi hadde en del slitne bein blant de elleve utvalgte som startet kampen. Åssiden 2 kom fra et sterkt uavgjortresultat mot Modum forrige uke, som sørget for at vi gikk til topps på tabellen. Vi visste at de ikke kom til å gi ved dørene mot oss heller og stilte med mange spillere med fartstid fra de øvrige divisjoner.

I det 18. spilleminutt fikk vi imidlertid et frispark på venstre side. Ballen havnet hos Martin Bøthun, som med et hodestøt via keeper ga oss ledelsen 1-0. Vi var dermed i rute for tre nye poeng.

Vi burde skåret flere mål før pause, men i stedet skulle vi slippe inn mål kun et par minutter før dommeren blåste. Et Åssiden-frispark ble slått inn i feltet, og Stian Rebo fanget ballen med hendene da han trodde dommeren ville blåse frispark for oss. Men fløyta hadde overhodet ikke gått, og dermed ble det i stedet straffe og gult kort. Folk som har sett noen fotballkamper kan sikkert huske at Moldes Ulrich Møller gjorde det samme i en kamp borte mot Kongsvinger i 1984 – men den gang fordi han trodde det var offside.

Tilbake til dagens kamp – George Bokwe gjorde en glimrende redning, men klarte dessverre ikke å holde returen ute av mål. Dermed var det uavgjort til en sårt tiltrengt pause. Det kunne sikkert ses på som noe ufortjent, men det er fortsatt slik at det er målene som gjelder når man gjør opp resultatet i fotball.

Etter pause kom Åssiden mer med i kampen, og det var forholdsvis jevnspilt de første minuttene. Etter 53 minutter angrep Mjøndalen, og Alfred Scriven ble felt innenfor sekstenmeteren. Dermed var det klart for dagens andre straffespark på Isachsen stadion. Eksekutøren var Sebastian Hansen, som skåret sikkert og gav Mjøndalen ledelsen.

For Åssiden virket dette som en vitamininnsprøytning, og vi var heldige som ikke slapp inn mål de neste ti-femten minuttene. Ett mål ble annullert, men inntil kaptein Sebastian Hansen tok tak i kampen og bestemte seg for at han ville sikre tre poeng, var vi kraftig på defensiven mot en hardtarbeidende motstander.

Det siste kvarteret klarte vi å overta initiativet igjen og produserte sjanser. Vi økte ledelsen da Alfred Scriven kom gjennom og banket ballen elegant i krysset bak motstandernes keeper etter 83 minutter. Under ett minutt senere var han frempå igjen, dro ballen forbi keeper og satte den enkelt i åpent mål. Dermed stod det 4-1, og kampen var i realiteten avgjort.

På overtid fikk Åssiden enda et straffespark. Denne gangen var Mjøndalens sisteskanse sjanseløs, og sluttresultatet ble dermed 4-2. Oppsummert var det en sliteseier som smakte godt, og vi leder derfor fortsatt tabellen. Neste kamp er borte mot Huringen tirsdag 19. juni, før vi tar mot Jevnaker hjemme på Isachsen stadion kun to dager etter. Gutta trenger støtte – møt gjerne opp, selv om det er VM på TV!