Endelig slo vi Florø

U19 utklasset Florø med 6-0.

Juniorlaget spilte kamp borte mot Florø 8. april i Nasjonal G19-serien. Etter en lang tur over fjellet lørdag vant vi hele 6-0 søndag formiddag.

Mjøndalens A-lag har som kjent hatt vanskeligheter med å vinne over Florø. I fjor ødela vestlendingene vår utmerkede hjemmestatistikk, og bortekampen ble et mareritt med hele fem baklengs i sekken. I serieåpningen sist helg fikk Florø med seg ett poeng etter en god defensiv kamp.

Det var derfor med bange anelser vi møtte til kamp. Vi ventet et Florø-lag som kom til å jobbe hardt og være vanskelige å skåre på. Imidlertid hadde det nyopprykkede Florø-laget tapt sine første to kamper, mens vi hadde to seire på de tre første kampene.

Vi hadde fra avspark relativt godt kontroll på kampen, men det var som ventet vanskelig å komme til sjanser. Etter 16 minutter skåret Frank Bamenye vårt første mål, og kampen åpnet seg mer opp. Tre minutter senere smalt et frispark i stolpen og ut. Et glimrende raid av Eirik Windt etter en halvtimes tid sørget for at vi doblet ledelsen. Vi kunne derfor gå til pause med en komfortabel ledelse.

I pausen fokuserte vi på at vi kunne bli enda bedre hva gjelder konsentrasjon og fokus. Vi holdt på å slippe Florø inn i kampen igjen da de skåret relativt tidlig i 2. omgang, men målet ble annullert for offside. I stedet kjempet vi oss inn igjen i kampen og økte til 3-0 halvveis i 2. omgang  ved innbytter Tony Johannessen. Fem minutter senere laget Frank Bamenye sitt andre mål for dagen i det han satte inn 4-0 med hodet.

Kampen var i realiteten avgjort, men vi fortsatte å angripe mot et hjemmelag som ble stadig mer slitne etter mange løp etter ballen. Eirik Windt ble også tomålsskårer da han økte til 5-0 etter 75 minutter.

Dagens tredje tomålsskårer ble Tony Johannessen åtte minutter før slutt. 6-0 og tre poeng ble derfor med hjem over fjellet, og vi har kommet godt i gang med ni poeng på fire kamper. Neste kamp går mot Viking borte lørdag 14. april.