Endelig seier på Kongsberg

Mjøndalens rekrutter har slitt de siste årene borte mot Kongsberg. Men endelig ble det brun seier på gresset i Idrettsparken.

Kongsberg - MIF 2 2-5 (0-3)

Med nesten rent juniorlag var det med en viss nervøsitet deler av det reduserte støtteapparatet gikk til kampen fredag kveld. En våt naturgressbane var kanskje det vi fryktet mest, og Kongsberg hadde fått tilbake sine viktige nøkkelspillere som manglet i vårens oppgjør på Isachsen Stadion. I tillegg hadde vertene spilt sju kamper på rad uten tap.

Men det skulle kun gå tre minutter før de brune – i hvite drakter for kvelden – satte ballen i nettet bak Kongsbergs målvakt. Tobias Karlsen skåret på lekkert vis etter flott Mjøndalen-spill, og dermed ble nervøsiteten gjort om til pur glede.

Et tent Mjøndalen-lag fikk godt betalt for å være konsentrert fra start.

Rundt tjue minutter var spilt da vi doblet ledelsen. Denne gangen var det Gustav Sving Helling som kom gjennom på høyre side og kontrollert kunne sette ballen i mål nok en gang. Men 2-0 er som kjent en farlig ledelse, og Kongsberg kom mer inn i kampen. En dyktig Thomas Johannessen i mål holdt imidlertid buret rent.

En halvtime hadde gått da Eirik Windt skar inn fra sin venstre side, møtte et innlegg i feltet og skjøt ballen kontant i mål. Dermed stod det 3-0 til Mjøndalen, noe som også ble pauseresultatet.

Vi fryktet imidlertid en kongsbergknekk da vertene reduserte på et hjørnespark kun seks-sju minutter etter sidebyttet. Men vi viste atter en gang mental styrke ved å øke ledelsen ved Martin Bøthun tre minutter etter reduseringen. Kampen var igjen inne i vårt spor, til tross for en mer aggressiv og sulten motstander i 2. omgang.

Så skulle det bli innbytter og Kongsberg-gutt Syver Skaar Eriksens tur til å skåre. 71 minutter var spilt da han lagde vårt femte mål for kvelden. Kongsberg var kjørt, og det var ikke lenger særlig tvil om at alle tre poengene skulle bli med tilbake til Eiker. Kongsberg fikk en redusering kun kort tid etter vårt femte mål, men kampen endte med 5-2-seier. Vertenes siste mål ble for øvrig satt inn av tidligere Mjøndalen-spiller Håkon Holla.

Dermed ser det fortsatt lyst ut for MIF2 på toppen av 4. divisjon. Med sju kamper igjen leder vi med ti poengs forsprang ned til Modum. Neste kamp er hjemme mot Svelvik mandag 17. september. Avspark er kl. 19:00 og vi setter pris på alle som møter opp!