Boyes store dag

Ousseynou Boye scorer "alltid" borte mot Åsane.

Annonse:


Vegard Hansen hadde kun gjort to endringer fra hjemmeseieren mot Sandnes Ulf: Ylldren Ibrahimaj var tilbake på midtbanen (spilte kant sist) til fordel for Mads Gundersen. Inn på høyresiden kom Jibril Bojang som sonet karantene mot Ulf.

Rett i strupen på Åsane

Ousseynou Boye stod med tre mål på to borteoppgjør mot Åsane. Og mer skulle det bli: Kun halvannet minutt ut i kampen ble han spilt opp av Dio. Boye tok lekkert ned chipen og lurte ballen inn ved nærmeste stolpe. En knallstart av Mjøndalen!

Bruntrøyene hadde ballen mye i hele kampen, men skapte ikke de helt store sjansene før etter hvilen. Bakover hadde de relativt god kontroll, med unntatt av en corner og en gjennomspilling. Ved første anledning bommet hjemmelaget grovt på headingen. Og på sin andre gedigne sjanse var Lukas Jonsson mesterlig ute og hindret scoring.

Boyes andre

Og midt i det verste Åsane-presset var det på ny duoen Dio/Boye som lagde kvalme for hjemmeforsvaret. Dio jaget en løs ball på midtbanen og ballen gikk i bue over et sovende forsvar. Til og med Åsane-keeperen var i det gavmilde hjørnet da han ruset ut. Boye var iskald og flikket ballen forbi keeper og kunne spasere inn sitt andre mål for dagen. Da var det spilt en drøy time av kampen.

Kun noen spede forsøk hadde hjemmelaget å komme med den siste halvtimen. Og nok en gang spilte MIF-forsvaret til gullstjerne i margen. Rolige og godt plasserte klarerte de alt som kom inn i egen boks. Også midtbanegeneral Christian Gauseth løste oppgaven med stoisk ro og la til og med inn noen sålefinter i ny og ne.

Nærmer seg opprykksplass

Fremover åpnet det seg noe på tampen, da Åsane var mest interessert i å jage en redusering, men da var ikke marginene like mye til stede.

Uansett en fortjent seier - og nok en borteseier, den fjerde i rekken. Den åttende kampen (av 11 totalt) hvor Mjøndalen holder nullen. Imponerende tall som fører de brune opp på fjerdeplass med like mange poeng som Viking på direkte opprykk.

Neste kamp er hjemme mot HamKam 10. juni.

Åsane - Mjøndalen 0-2

  • Myrdal stadion, 569 tilskuere

  • 0-1: Ousseynou Boye (2)

  • 0-2: Ousseynou Boye (64)

Mjøndalen (4-3-3)

  • Lukas Jonsson

  • Alexander Betten, Quint Jansen, Sondre Solholm, Vetle Dragsnes

  • Ylldren Ibrahimaj, Christian Gauseth, Jonathan Lindseth

  • Jibril Bojang (Andreas Hellum 60. min), Ousseynou Boye (William Sell 88. min), Vamouti Diomande (Mads Gundersen 80. min)

Annonse fra Obos-ligaen: