"Bortelaget" Mjøndalen

Vegard Hansen jakter årets første hjemmeseier. Og mål.

Annonse:

Så langt står Vegard Hansens Mjøndalen-lag med 13 poeng etter 9 kamper. Som gir et snitt på 1,44 poeng per kamp. Med seier søndag vil faktisk bruntrøyene ha sin nest-beste åpning på sesongen siden stadion stod ny i 2012.

Her ser man poengfangsten i OBOS-ligaen siden 2012 fordelt på tre perioder i løpet av sesongen:

Runde 1-10Runde 11-20Runde 21-30Tabellposisjon
201214221955 poeng - 4. plass
201313142047 poeng - 6. plass
201421151551 poeng - 3. plass
201610211849 poeng - 6. plass
201714112752 poeng - 3. plass
Snitt1,44 pr kamp1,66 pr kamp1,98 pr kamp

Som man ser av oversikten over, så tar Mjøndalen jevnt over mer poeng jo seinere ut i sesongen man er. Det lover i alle fall godt for resten av året.

Stanger på hjemmebane

Den store forskjellen fra tidligere år er at det er på bortebane trepoengerne har kommet. Motsatt av hva mjøndølinger har vært vant med i lang tid.

Det gir hodebry og vårt store fokus om dagen

— Vegard Hansen

- Sånn har det alltid vært i Mjøndalen så lenge jeg har vært her: Alltid vært gode hjemme og slitt på bortebane. Hittil i år har det åpenbart vært annerledes, sier Hansen og kommer med en forklaring:

- På hjemmebane har vi ikke vært gode nok til å bryte ned lave forsvar. På bortebane er det vi som blir litt lavere og motstanderen ofrer mer for å score og gir oss dermed mer rom til å angripe i. Jeg opplever samtidig at det er litt tilfeldig for vi kunne fort ha vunnet hjemme mot Ull/Kisa og tapt borte mot Strømmen. Det er begge jevne kamper hvor vi har marginer i mot og marginer med oss, sier han.

Må score mer

Målprotokollen viser fattige 6 scorede og 5 innslupne. Det siste gleder hovedtreneren og det første er hans store utfordring.

- Jeg har drømt om ett baklengsmål i snitt siden jeg kom til Mjøndalen, men det er et skår i gleden at vi ikke scorer mer. Det gir hodebry og vårt store fokus om dagen. Jeg vil si vi bruker 80% av tiden til å jobbe med det offensive. Det handler om mange ting, men vi må heve kvaliteten og stabilteten i angrepsspillet. Det er vanskelig for en enslig spiss i boksen, så vi må få indreløperne mer med. Men det er nok ikke tilfeldig at vi ikke har scoret flere mål dessverre. Vi mangler noe, som faenskap i boksen og ærgjerrighet nok til å komme seg i rett posisjon. Heldigvis er vi gode bakover, ellers hadde vi sett bunnen av tabellen, sier Hansen.

Tviholder på formasjonen

I fjor sommer ble det gjort grep etter en trøblete start på sesongen. Formasjonen ble lagt om til 4-3-3 og da løsnet det virkelig med en poengfangst uten sidestykke (i MIF). Hansen tviholder fortsatt på samme formasjon, selv om han ser at spissen har dårlige arbeidsforhold enn i 4-4-2.

- Nå har vi jobbet så lenge med 4-3-3 så vi har ikke seriøst vurdert å bytte. På slutten av kampene er det mulig å endre litt med bytter for å snu kamper. Men det er ikke uvanlig å trøble litt i 4-3-3. Selv Rosenborg kan slite til tider, så vi er ikke de eneste, sier han.

Søndag er ny mulighet til å ta årets første hjemmeseier når Sandnes Ulf kommer på besøk.

Annonse fra Obos-ligaen: