Alfred stanget de brune til himmels

Bortekampen mot Sogndal ble en "rysare" av en annen verden.

Se høydepunktene fra kampen her:

Det er lenge siden Mjøndalen sist vant en så dramatisk kamp. Oppgjøret mot tabellnabo og opprykksrival Sogndal inneholdt det aller meste. Og viktigst av alt, den inneholdt tre poeng til Mjøndalen og dermed et grep om den éne opprykksplassen.

Mjøndalen fikk en lei start på kampen, da Sogndal gikk opp i føringen etter 19 minutter. Men det var i mot spillets gang. De brune var det førende laget og stod for de fleste sjansene - helt til det glapp litt i markeringen foran egen boks og hjemmelagets Sigurd Haugen traff godt med en markkryper i den lengste hjørnet. 1-0.

1-2-3

Da startet et 17 minutters fyrverkeri fra gjestene. Først serverte Jokke en lekker langball til Jonathan Lindseth. Alene med keeper fikk han ikke lurt ballen forbi, men Jibril Bojang plukket opp returen og skøyt den gjennom to forsvarere og i åpent mål. 1-1.

Tolv minutter senere steg Sondre Solholm til vers på en corner, som han har gjort utallige ganger før, og stanget kula i mål. 1-2.

Så, for å toppe det hele, fikk Jokke ballen på 25 meter og hamret ballen strakt i krysset. En helt vanvittig perle av et mål og soleklar kandidat til årets mål i OBOS-ligaen. 1-3.

To bytter

Men da det så som lysest ut, rakk de tilreisende fra Mjøndalen og 3050 Sunnmøre knapt å fullføre jubelen, før en kaldusj ble servert. Nok en gang kom Sogndal gjennom på høyresiden. Skuddet ble stoppet av Sosha Makani, men returen fikk han ikke gjort noe med. Den var Lars Christian Kjemhus først på og reduserte til 2-3.

Det var også pauseresultatet etter en helt vill 1. omgang.

Andre omgang var ikke gammel før både Christian Gauseth og Jibril Bojang måtte kaste inn håndkledet med det som så ut til strekk-antydninger. Inn kom William Sell og Vamouti Diomande.

Nesestyver

Sogndal kjørte det meste etter hvilen og kastet frem spillere i håp om å få en utligning. For Mjøndalen bød det seg kontringsrom, men dessverre ble de ikke godt nok utnyttet.

Da ordinær tid var passert stod det fortsatt 2-3. Med to minutter igjen av  tillagt tid fikk Sogndal et svært billig frispark på drøye 20 meter fra mål. Ringreven Trond Olsen tok sats og med strak vrist klemte han ballen i stolperota. På returen var Eirik Birkelund først fremme og Sogndal fikk målet sitt og 3-3. Og det som de fleste trodde sikret uavgjort.

Scrivens stup

Så. Da nesten sju minutter var passert av overtida (som opprinnelige var fem minutter) skjedde det. Alfred Scriven, som hadde kommet inn i det 91. minutt, tok oppstilling på 16-meteren. Jokke stod på midtbanen. Mjøndalen hadde fått frispark. Ballen gikk i en perfekt bue over forsvaret og der stod nevnte Scriven og stupte inn vinnermålet.

Det utløste de herligste jubelscener på Fosshaugane stadion, som inkluderte en brun supporter, et helt støtteapparat og minst to småskada spillere.

For en dramatikk. Og for en viktig seier. Med 21 runder unnagjort står altså Mjøndalen med 42 poeng og 2. plass. Og de brune har tatt utrolige 8 seire av 11 mulige på bortebane i år.

Nå venter Notodden på Isachsen stadion førstkommende søndag. Om den kampen blir halvparten så spennende som denne, så skal vi være heldige.

Sogndal-Mjøndalen 3-4 (2-3)